Exella

Årets sista inlägg!


Hej nyårsafton! Min dejt för kvällen är Alex, dags att lämna gammal skit bakom och fira 2013 års lärdom!

Gott nytt år vänner!
Kärlek, Exella

2013,

2013, herregud! Tänkte skriva en sammanfattning men ska jag vara helt ärlig så har jag ingen aning vart jag ska börja .. Jag tror inte att jag med ord kan beskriva detta året. Orden känns tomma och meningarna känns meningslösa. Dock ska jag ge mig på ett försök .. 

Ligger förtillfället helt nyvaken i Ians säng undertäcket och bara existerar i samband med mina egna tankar i takt med mina hjärtslag till musik som påminner mig om detta året. Kan ärligt inte begripa att det är nyårsafton och min dag är blank. Lika jobbigt som det är så är det lika härligt att bara ligga här utan förväntningar på kvällen eller kommande året. 

2012 avslutades med en hjärtinfarkt, trasiga relationer och tok mycket jobb. Jag försummade både vänner och familj, nyårs afton var en katastrof så jag la naivt nog allt mitt hopp på 2013. Jag trodde att jag skulle vända allt, jag krigade som en idiot och tillslut så trodde jag idiotiskt nog att jag nådde toppen redan i Januari. PANG och nu kommer 2013 upp i huvudet som oturens år där allt gick käpprätt åt helvete men jag vill inte säga eller se 2013 så för bakom all trötthet, smärta och undran så finns en enorm tacksamhet. 
2013 var lärdomens år, det är givet en dag kvar att förundras över men snart vänder vi sida och blickar framåt.  


2013 började med en fantastisk flytt till min drömlägenhet och mina dagar var fyllda med jobb. Jag jobbade söndag till fredag plus övertid i sju veckor. Begravde mig fullständigt i jobb tills jag fick ett rejält uppvaknande när jag tvingades till två begravningar med bara några veckors mellanrum. En nära dog plötsligt i cancer och en släkting tog sitt liv (må ni vila i frid älskade) och begravningarna tärde mycket på hela familjen. Sedan var min bror med i en bilolycka och hans liv spårade med ena saken efter den andra men jag fortsatta fly in i mitt arbete tills jag en dag krockade på jobbet och skadade nacken ordentligt. 
Våren bestod av bråk, svek, inredning och rehabilitering. 

Livet stannade helt upp för mig, hjärtat började att krångla så jag fick bära en hjärtmaskin och jag fick helt plötsligt tid över för att tänka/reflektera över mig själv och mitt liv. Jag fick panik för jag var inte van vid att ha så mycket tid över att spendera på inget! Mitt förflutna hann i kapp mig och knockade mig i bakhuvudet, groggi försökte jag fumlandes återfå min självkontroll. Eftersom hela mitt liv ändrades och vändes upp och ned så var jag dum samt för envis för att förstå att jag var tvungen att ändra på mig själv och mitt sätt att tänka.  

Sommaren kom med sin värme, nacken blev bättre av värmen, min bror tog studenten och jag fick starka mediciner för att fixa nacken. 
Tyvärr så knockade medicinerna mig så hårt så jag har förlorat så mycket av mitt minne under sommaren. Har gått tillbaka i bloggen för att försöka minnas och visst finns det guldkorn i från sommaren. Dagar med poolhäng, vänner, Gyllenetider och Stockholms tripp bland annat. En influens ifrån Paris fick mig att vakna ur mitt koma men inte tillräckligt för att komma ur balans. 
När jag tänker efter så undrar jag hur jag överlevde sommaren så borta som jag var på mina lagliga droger och mitt destruktiva beteende? 

Sedan kom hösten ... SEPTEMBER .. Hur ska jag glömma? Det gör ont bara jag tänker på det. Månaden som skapade årets ras. Började i September med hård rehabilitering med sjukgymnast och naprapat, förskräcklig smärta. Fick ett personligt ombud som fick ordning på alla mina papper och en jävla massa bråk med myndigheter började. 
Jag inser nu i efterhand hur stark jag var som lyckades hålla uppe fasaden hela månaden eller hösten egentligen för denna hösten har verkligen satt min styrka på prov! 
Jag var fullbokad från tidig morgon till sen kväll i tusen olika möten och alla människor drog i mig och ville ha något från mig. Har aldrig varit så trött, jagad och rädd tidigare. Kan inte ens räkna alla gånger som jag bara ville lägga mig ner gråtandes och ge upp .. Men med ett sten ansikte och med is i hjärtat så bara krigade jag envist vidare. 

Sedan där i September så korsades min väg med en person som vände upp och ned på min insida, rätt i kaoset. Ett långt mysterium men jag känner mig välsignad och tacksam för hur mycket den personen ovetandes har förändrat mig till det bättre. 14 .. 


När jag inte trodde att saker kunde bli värre så kraschade kroppen helt, hjärta, lungor, vikt, nacke och läkarna hade gjort mig till en laglig knarkare. Kilo rasade och jag själv visste varken ut eller in .. Blev akut inlagd för kroppen var i så dåligt skick. Såg min värld rasa igen, jag själv togs ifrån mig själv ..
Det var då som jag på riktigt började ifrågasätta mig själv, mitt liv, mina värderingar och mina drömmar.  Fastnat där i huvudet ett tag och jag blev sakta något nytt ofrivilligt. 

Men jag reste på mig igen, rasande över hur felbehandlad jag hade blivit av läkare och stat, startade upp ett krig fast jag egentligen var helt slut. Under året har jag verkligen kommit fram till att jag är en envis jävla åsna. 

Mot vintern blev jag även sjukskriven ifrån rehabiliteringen och har ägnat mycket tid åt kreativa projekt som konst, musik och poesi. 

Drog året kortfattat med det viktigaste men som jag började inlägget med så kan jag ärligt inte beskriva året med ord mer än att jag lämnar den gamla versionen av mig själv hos 2013 och tar med mig mitt nya jag in i framtiden. 
Jag tror att detta året var tvunget att gå åt helvete, bryta ned mig mer och mer för att jag skulle vakna till för att bryta mina gamla mönster. Jag har tvingats till att lära mig så mycket om mig själv, livet och världen detta året. Hur jobbigt den än har varit så vill jag inte ändra något. Jag behövde en rejäl käftsmäll från livet för att förstå hur fel jag levde. 

Med en beslutsam tacksamhet så torkar jag näsblodet från smällen 2013, tackar alla som har stått vid mig detta året och slutligen ... Hej 2014, bring it on!

Jag är ung, hungrig och sugen på allt! 
Greenday - she a rebell


Nyår imorgon vilket betyder att i övermorgon så är det ett nytt år .. 2014! Smaka på det, känn på det och förundras av alla de kommande mysterier samt händelser ..

Jag vet inte varför rebelliska känslor har fyllt mitt sinne denna jul och nu även detta ny år. Jag har bojkottat så mycket som brukar vara en given tradition. Men jag ångrar inget! Är jag helt enkelt en nyversion av mig själv eller kom dessa jultider med helt fel timing? 
Nu till nyår imorgon så har jag inga planer, ingen önskan efter fest, ingen längtan efter massa människor, ingen ny outfit och mitt hem är inte städad. 
Känner mig bara rebellisk och vill låta dagen komma till mig utan minsta förväntning. 

Försöker minnas 2013, i början av året så trodde jag naivt att jag stod på toppen och skulle erövra. Året började ironiskt nog med en krock och jag har sedan dess kämpat livet ur mig med den skadan som uppstod. Det har hänt så otroligt mycket under året som har vänt min värld upp och ned så nu 2014 förväntar jag mig inget. 
Dags att vända blad snart och se vad som komma skall. 
Ned räkning för 2014 ..