Exella

Copenhagen | Juli 17

Att sätta alarmet kl 07.00 på en söndag tillhör inte vanligheterna men när fin besök till Köpenhamn står på agendan så flyger jag med lättsamhet upp ur min säng. Efter cirka två timmars tågresa med SJs snabbtåg så anlände vi till ett soligt Danmark. Precis i börjarn på Ströget finns en krog där de serverar lättare mat och på det första torget så finns det en magisk liten uteservering. Jag har glömt dess namn men det är verkligen ett smultronställe och jag besöker alltid det stället när jag är i Köpenhamn. Denna gången blev det en god brunch.
 
 

Medan det flesta butikerna i Köpenhamn hade slutrea så hade både Gucci och Louis Vuitton skyltat om för hösten. Känns som om hösten trender kommer inspireras mycket från 70-talet och rostiga färger. Det är alltid roligt när modehusen inspireras av konstnärer och artister.
 

Jag tycker att Köpenhamn känns mycket mer gästvänligt än Sverige, mycket kan bero på att det hänger fler skyltar ut på gatorna från butikerna. Det upplevs som mycket mer inbjudande.
Jag älskar även Danmarks 7Eleven, de har allt! Mat, godis, drycker och allt i en enorm varitation. Sverige är inte i närheten av allt spännande som finns i Danmarks sortiment. Denna drickan är ett exempel - vatten med färsk mynta och citron. Mums! 
 

Godis, gatustrosande och shopping. Får inte heller glömma det obligatoriska glaset med Prosecco, livets dryck. Ourbanoutfitters hade roliga saker i sortimentet som vanlig medan Saint Laurent inte hade inne det som jag sökte. 
 

Vädret var lite vilt och oförutsägbart som vanligt i skandinavien. Först sol, sedan regn, sedan sol, sedan åska, sedan regn och sol men dagen avslutades med 23 grader - strålande sol samt en rosa vacker solnedgång.

 


Kina mat under tiden en regnskur passerade. 40 kronor och super gott! Köpenhamn har ett brett utbud på både mat, shopping och nöjen. Munkar från Dunken Donuts är också obligatoriska och så himla goda. Lyckad tid i Danmark. Jag älskar verkligen Köpenhamn. Jag blev kär första gången som jag såg staden och blir mer förälskad varje gång jag ser den.
 
Love
You look great

Hola Mister Monday! Jag hoppas att ni mår bra och har haft en härlig helg. Själv har jag kännt mig döende i min förling men tröttnade på att vara ett offer för den och följde mina planerade planer vilket betyder - Köpenhamn! Åh min favorit stad. Iallafall en av mina favorit städer i världen. Jag känner mig så fri där. Fri som den friaste fågel. Idag sitter jag här förkyld med lycklig. Veckan har börjat stressigt och saker har avvikt från min planering men heey life is what you make of it. Så denna måndagen må vara lite kaos artad men det hämtar jag igen under veckan. Ibland måste man vara lite förlåtande mot sig själv när man inte riktigt räcker till. Ikväll kommer bilder ut från Köpenhamn. Jag har fångat lite "street-moments" i vanlig ordning. You look great today babes!
 
Love
Shopping fails

Så här när regnet slår mot våra fönster i vanlig ordning under årstiden som vi i Sverige kallar för "sommar" så tänkte jag muntra upp lite genom att dela med mig av en liten rolig historia. Ni känner nog alla till shopping sidan Wish. Shopping i den billigaste formen där det finns alla möjliga typer av produkter, kan nog med säkerhet säga att det finns något för alla. Jag har beställt några gånger och varit nöjd med mina köp även om det ibland känns som ett lotteri då deras produktbeskrivningar och bilder inte alltid stämmer överens så bra.
Ni som följer bloggen är välmedvetna om att jag har en "banan-period" vilket innebär att jag tycker om produkter som har motiv med banan/bananer. Så en natt efter jobbet så slö surfade jag i deras app och hittade ett snyggt mobilskal med banan motiv för enbart några kronor. Taget! Jag skrollade vidare och hittade ett läppbalsam med banan smak. Häftigt tänkte jag och bestämde mig för att klicka hem mina två banan fynd. 
Banan mobilskalet anlände några veckor senare - lika snyggt som förväntat. Några dagar senare dånade det till i bredlådan och mitt läppbalsam anlände även det. Trodde jag  ... när jag i full förväntning öppnade packetet så upptäckte jag till min stora besvikelse att det inte var något läppbalsam som jag hade klickat hem. Det var glidmedel med banansmak! Haha ... fail. Vad i helvete haha ... Ännu en lyckad shopping dag i fröken Glaads liv och nu vet vi alla vad "Hot kiss cream" är.
 
Love