Exella

M o n d a y
(null)

(null)

(null)

Ja detta inlägget skulle jag publicerat igår men vänner shit happens. Livet ni vet, ja livet ni vet är komplicerat. Get yourself together woman! Haha. Vi alla är olika och jag lever ohämmat mina känslor rätt ut. Ja självrespekt, vad är det när man följer hjärtat? Capite nos cor - head vs heart. Mitt hjärta vinner alltid. Jag önskar att ni visste vilket galet kaos jag är haha ... 
För att komma på bättre tankar så köpte jag tulpaner till mig själv. Ett vårtecken. Ett glatt sådant. Det var minus 9 grader igår när jag slutade jobbet och jag kände hur trött jag är på vintern. Vad tyckte ni om krönika by the Way? Var inte rädda för att kommentera mera. Kommunikation babes!
Jag hoppas att er vecka har börjat lite stabilare än min och att ni mår bra som fan. Vi får hålla ut för nu går vi mot ljusare tider. 
Lolove X

"Ingen pratade om paradisets baksida" - Veckans Krönika
(null)
 
(null)

Klockan är 11 på förmiddagen och solen kysser varmt min hud medan jag vilar i min solstol. Sanden är bländande vit, palmerna vajar av havsvinden och jag är nästan ensam på stranden. Vi råkade vara ouppmärksamma när vi bokade vårt hotell så vi hamnade på en grann ö till Koh lipe som var vårt egentliga mål. Just nu känns vårt misstag tursamt då vi har hamnat på en egen ö med ett få tal andra människor. Vi har redan hunnit utforska Phuket med dess öar, Phi Phi öarna och än har vi tid kvar.

När jag blickar ut som havet som skimrar i en blandning av blått och grönt så får jag nästan nypa mig för att förstå att detta är min tillfälliga verklighet. I månader har jag drömt om detta paradis och nu är jag här. Jag ligger i skuggan under en palm på en vit strand tillsammans med ett sällskap som jag inte hade ändrat mot någon annan. 

Thailand är exakt sådär drömmigt som man förväntar sig. Det är ett paradis. Ja om man bortser från hur lokalbefolkningen lever. För mig som är turist så är detta ett drömland men jag undrar om de som lever här känner samma sak. Ifall man råkar gå en gata eller två ifrån huvudgatorna så hamnar man där lokal borna bor och deras hem är absolut inga paradis. Barnen sitter och leker med stenar i smutsen och det ligger stinkande sopor längst gatorna. Luften luktar stark av av avgaser. Trafiken i Phuket var helt galen och jag önskar att någon hade varnat mig för den innan jag satte mig på en moppe mitt i den. När vi far fram längst vägarna så bad jag en bön eller två. Lika så när vi skulle ta oss ut till vår ö igår kväll och det kändes som om de mörka vågorna skulle sluka oss.

Visst är det märkligt att vi betalar dyra pengar för att få ta en tillfällig del av detta paradis när människorna här fick detta gratis. De har allt vi drömmer om fast samtidigt så har de inget om man ser till bekvämlighet och materialitet. Vi har det som de saknar och de har det som vi inte har. Världens klyftor är lika märkliga varje gång de blir så påtagliga. Det får mig att både tänka och känna. Av alla resetips och råd som jag fick innan jag begav mig iväg mot Thailand så var det ingen som pratade om paradisets baksida. Kanske väljer de flesta att vända blicken där paradiset slutar för att njuta av sin semester. Det är förståeligt eftersom verkligheten ofta är jobbig att se men lika hemsk som den är att se, lika omskakande är den. Baksidan av Thailand ger mig perspektiv och påminner mig om att uppskatta saker i vårt trygga Sverige som jag annars tycker är ett väldigt ”trött” land.

Även jag ska njuta av min semester i paradiset. Vandra på Koh lipes via stränder i solnedgången och äta nutella pannkakor dagligen. Bege mig ut i det klara havet för att lära mig snorkla och fundera över livets mysterier medan båten guppar fram med den varma vinden lekandes i mitt hår. Men jag kommer komma hem med mer än en solbränd hud för jag Thailand har gett mig nya perspektiv och en ny känsla av tacksamhet.


Exella - 7Dagar 7/2 -18

Saturday Moments
(null)

(null)

Jag lyfter blicken från min arbetshörna och säger "Hola sunday babes!". Tänkte bjuda på lite vardags everyday - in the moment bilder och därför blev det två mobilbilder ifrån gårdagen. Ja A fick 40 graders feber så vi hade en lugn dag med mjukisarna på. Solen sken och jag hade mycket jobb att göra. Vi hade ett Disney filmmaraton. Gos!
Denna helgen har det varit svårare att fokuserad på jobb då hjärtat skriker. Min destruktiva del i hjärnan och börjat göra sig påmind. Fuck dig. Någon som följer bloggen som vet hur det är att leva med psykisk ohälsa? Jag avskyr det ordet. Jag vill inte identifiera mig i det samlingsordet men samtidigt så är det ett oladdat ord som mer förklarar ett visst betende. Det är den plågade delen i mig som står för de kreativa så den delen är den bit av mig själv som jag gillar bäst. Den är mest okontrollerad vilket gör det otroligt prövande men idag ska jag omfamna poeten i mig och slutföra min krönika. 
Har ni några roliga söndags planer? Solen skiner och Februari är på sista refrängen. Ja jag känner att jag behöver Mars. Idag finner ni mig i studion. Kreativitet - Here I Come!

Lolove X